Mat som älskar dig tillbaka

Kom igång med ren och läkande mat

Onlinekurs och ett års medlemsskap för dig som vill etablera en livslång relation till hälsosam mat. Du lär dig hur du både äter gott, intuitivt och med gott samvete på samma gång.

Nästa gruppstart: 22 juli

Dagliga mail, frågor/svar och livesändningar med Nilla i medlemsgruppen.

00

DAGAR

00

TIMMAR

00

MINS

00

SEK

Du behöver inte invänta nästa gruppstart för att gå med! Gå med nu och få full tillgång till allt material och medlemsgruppen direkt

Det här får du

 • Ett års medlemsskap
 • Webbaserad kurs (tillgång direkt efter köp, ta till dig i egen takt).
 • Nedladdningsbar e-bok och receptbok.
 • Nya veckomenyer varje vecka under hela året. 
 • 21-dagarsprogram med dagliga coachande e-mails. Ca 7 gruppstarter varje år.
 • Veckovisa livesändingar i medlemsgruppen under pågående 21-dagarsprogram.
 • Tillgång till en aktiv medlemsgrupp för stöd och inspiration.

Mat som älskar dig tillbaka!

I den här kursen och medlemskapet står maten i centrum på ett unik sätt jämfört med andra kostkurser och program. Vi går bortom traditionella dieter för att lägga vikt vid införandet av näringsrik mat utan gluten, mjölk och socker och att hitta sina egna anpassningar. Vi fördjupar oss lika mycket i näringslära som i konsten att skapa kulinariska upplevelser i vardagen. Varje nytt recept är en chans att utforska, smaka, och reflektera över just din kropps unika gensvar, med målet att förbättra ditt förhållande till hälsosam och god mat.

GÅ MED
 

Deltagarnas matbilder från medlemsgruppen....

LÄS KUNDOMDÖMEN

- Vad är ren och läkande mat?

Ren och läkande mat utgår från flera läkande principer samtidigt. Kostråden utgår bl.a. från funktionsmedicinskt tänk kring mat som medicin. Välj själv om du äter vegan/100% växtbaserat under perioden eller om du äter fisk, ägg, kött osv. 

Kosten som du lär dig  om och får recept till är (förutom god och mättande) bra för  hormonbalans, blodsockerbalans, antiinflammatorisk och hjälper läka mage/tarm. Det som kanske bäst beskriver kosten är antiinflammatorisk, flexibel paleoLäs mer här...

Upplever du att förvirring om hur man egentligen ska äta för att må bra? Hör du olika bud från alla håll om vad som verkligen gäller? Kursen går ut på att hjälpa deltagaren hitta ett hållbart sätt att äta på som passar en själv och utforska det som verkligen känns rätt. 

Gruppstarter med 21-dagarsprogram är tillbaka!

Jag har lyssnat! Ni vill ha gruppstarter med särskilda startdatum... Under en period tog jag bort det och ni har hört av er och saknat det! Så nu kör vi med ca 7 gruppstarter per år igen som förut... 

Datum för gruppstart vår 2024: 4 mars, 15 april, 20 maj

Datum för gruppstart sommar/höst 2024: 22 juli, 2 sept, 14 okt, 25 nov

Du behöver inte invänta nästa gruppstart för att gå med! Gå med nu och få full tillgång till allt material och medlemsgruppen direkt. På så vis hinner du läsa på och förbereda dig inför de gruppstarter du vill vara med på.

Bli medlem

-Varför just den här kursen/medlemsskapet?

 • 10 år av nöjda deltagare: Kursen och medlemsskapet har utvecklats genom åren, men grundstommen är den samma sedan tio år. Tusentals nöjda deltagare representerar nu vårt program.
 • Nilla’s unika bakgrund som kock, kostrådivare och /coach"Jag som skapat och leder kursen har gedigen bakgrund i att vägleda individer mot sunda livsstilsförändringar. Hållbarhet är ett viktigt ledord för mig! D.v.s att guida till bestående förändring."
 • Engagerande online-plattform: Du kan när som helst och var som helst ta del av kursmaterialet. Ladda ned receptfiler och e-boken med sammanfattande riktlinjer (om du vill). Du har tillgång till en aktiv medlemsgrupp som finns där för att stötta och inspirera dig på varje steg av resan. Nilla och team deltar aktivt genom livesändningar och svarar på frågor.
 • Mer än bara hälsosam mat: Kursen ger dig inte bara en simpel kostplan. Du för med dig en helhetssyn på hälsa för att ge bästa möjliga resultat. Med det sagt, du får en mängd recept framtagna av Nilla som har bakgrund som kock. Gratis veckomenyer ingår under hela året som medlem. 
 • Ett års medlemsskap där bl.a alla gruppstarter och livesändingar och frågor/svar med Nilla i medlemsgruppen ingår. 

"Efter en vecka försvann nästan alla symtom..."

"Jag gick med för att jag en tid hade funderat på att sluta med mjölkprodukter och socker, glutenfritt åt jag redan. Anledningen var att jag har hypotyreos och har haft besvär de senaste tre åren, sus i huvudet, dimmig i ögonen, nedstämd, trött och kände mig allmänt sjuk. Efter en vecka försvann nästan alla symtom och jag känner mig mycket piggare. Har energi kvar när jag kommer hem från jobbet!

Konceptet är lätt att följa och det finns många recept att välja på. Recepten är lätta och alla kan hitta något som man tycker om. Bra med medlemsgruppen där man fick tips av de andra deltagarna och där man kunde ställa frågor till Nilla. Mycket läsvärda mejl av Nilla varje dag. Men det är inte bara maten som gör nytta, utan som Nilla också skriver, man får ta hand om sig och lyssna på sin kropp. Röra på sig, yoga, andas, slappna av med musik. Häng på nästa gång!!

/Britt-Marie ⭐⭐⭐⭐⭐

LÄS FLER KUNDRECENSIONER

Är kursen/medlemsskapet rätt för dig?

 • Vill du njuta av riktigt god och näringsrik mat?
 • Vill du hitta din egen balans med mat?
 • Är du nyfiken på en glutenfri, mjölkfri, och sockerfri livsstil?
 • Vill du förstå sambandet mellan mat och känslor?
 • Är du redo att komma till rätta med sötsug och beroende-ätande?

Kursledare

Nilla Gunnarsson

Jag som skapat och leder kursen heter Nilla och cert. kost och näringsrådgivare, NLP coach och Food & Beverage Manager. Sedan 2012 har jag arbetat heltid med kostrådgivning, hälsocoaching, receptutveckling och som matkonsult. 

LÄS MER OM MIG

God mat för dig som vill äta…

Den här kursen är för dig som vill njuta av riktigt god mat. Med bakgrund som kock har smak, njutning och bra recept alltid stått i fokus i min kostrådgivning. Den största behållningen för många deltagare efter att ha kommit igång är hur god maten var!

Tusentals personer har genomfört kursen...

... och intresset fortsätter att växa! Kursen har utvecklats genom åren men grunden är den samma sedan 2012. I medlemsgruppen finns just nu ungefär 500 medlemmar samtidigt. 

Kursen går utmärkt att ta till sig på egen hand men tillsammans i medlmemsgruppen lär vi oss ännu mer! Där inspirerar vi varandra med matbilder och som deltagare kan du ställa frågor om kost och din unika situation.

Vi tar upp olika ämnen och tar del av varandras erfarenheter. Man delar det man själv vill.

Är du med oss?

När du bokar får du tillgång till kursen och medlemsgruppen direkt Efter köp får du möjlighet att välja den programstart med sagliga mail som passar dig bäst.

Betala för hela året direkt

2499 kr

Medlemskapet är avdragsgillt som friskvård!

 • Tillgång till allt material direkt efter köp och sedan under ett år
 • Tillgång till medmemsgruppen direkt efter köp och sedan under ett år
 • Gruppledda 21-dagarsprogram 7-9 ggr per år
 • Veckovisa livesändningar med Nilla under pågående 21-dagarsprogram
 • Recepthäfte och e-bok
 • Menyplan
 • Bonus: prenumeration på veckomenyer utan gluten, mjölk och socker.
GÅ MED

Delbetala 3 månader

833 kr

Medlemskapet är avdragsgillt som friskvård!

 • Tillgång till allt material direkt efter köp och sedan under ett år
 • Tillgång till medmemsgruppen direkt efter köp och sedan under ett år
 • Gruppledda 21-dagarsprogram 7-9 ggr per år
 • Veckovisa livesändningar med Nilla under pågående 21-dagarsprogram
 • Recepthäfte och e-bok
 • Menyplan
 • Bonus: prenumeration på veckomenyer utan gluten, mjölk och socker.
GÅ MED

Kött eller växtbaserat?

Avsaknad av animalier är inte inte det som gör en kosthållning hälsosam. Det är snarare balansen. Men, materialet är upplagt så att det passat både veganer, flexitarianer, pescaterianer och köttätare! 

LÄS MER

Är kosten antiinflammatorisk? 

Ja, generellt antiinflammatorisk. Vad som är inflammationsdämpande kost kan vara individuellt och med kursens hjälp kan du utforska vart just du ska lägga ribban. 

LÄS MER

Varför glutenfritt, mjölkfritt & sockerfritt

Alla recept är utan gluten, mjölk och socker. Vi utgår ifrån ett funktionsmedicinskt tänk om antiinflammatorisk kost under kursen. 

LÄS MER

Mer om riktlinjerna och filosofin bakom...

Kosten som du äter när du följer riktlinjerna kursen ger dig är (förutom god och mättande) hormonreglerande, blodsockerbalanserande, basbildande, inflammationsdämpande och främjar bra tarmflora. Programmet ger dig chansen att på ett enkelt sätt ta reda på hur mycket bättre du mår utan gluten, vete, mjölkprotein och vitt socker.

Det holistiska perspektivet är centralt, vilket innebär att vi inte enbart fokuserar på maten i sig utan även vanor, miljö, relationer, relationen till kroppen och till mat.

Du får med dig riktlinjer för och kunskap om hälsosam kost som räcker hela livet.

Så här lär dig kursen att äta och varför

I korta drag så går kostomställningen ut på att utesluta de livsmedel som är svåra för kroppen att hantera (t.ex vete, gluten, mjölkprotein, vitt socker, tillsatser) och att välja att äta rena och naturliga råvaror. Det gör det möjligt för kroppens eget självläkningssystem att reparera och balansera där det behövs.

Vi baserar våra måltider på mycket grönsaker, frukt och bär. Vi använder oss av nyttiga baljväxter, bra fetter, goda och läkande kryddor, nötter, fröer, glutenfria sädesslag som havre, teff, durra, fullkornsris quinoa osv. Både om du väljer att äta helt vegan/växtbaserat och annars så får du i dig en näringsrik och fullvärdig kost.

Det finns stort utrymme för flexibilitet inom ramen för riktlinjerna. Du äter dig mätt flera gånger om dagen på näringstät och smakrik mat och kan själv känna efter om du vill anpassa kosten under tiden. Programmet erbjuder dig ett sätt att äta och relatera till mat som främjar långsiktig hälsa och hjälper dig att etablera hållbara vanor.

Läs mer om ren och läkande mat
"Jag är väldigt nöjd med de här tre veckorna. God mat, rejäla portioner, nyttiga mellanmål om man blir sugen på nåt gott och brev från Nilla varje dag gjorde det lätt att lyckas utan att ”fuska”. Även facebookgruppen för oss deltagare var bra med funderingar, tips och svar på frågor."
LÄS FLER OMDÖMEN
"Väldigt bra upplägg, jag har aldrig känt att jag gjort någon uppoffring. Bara positiva upplevelser med ett balanserat blodsocker och en klarare känsla i både kropp och huvud."
LÄS FLER OMDÖMEN

Bilder från tidigare deltagare

Bilderna är hämtade från medlemsgruppen

 

Lars Johanson

Den här kursen gav mig de sista viktiga verktygen så att jag kan leva i balans med min mage och tarm. Recepten var enkla att följa och väldigt goda. Fick insikter om vad jag behöver tänka på i framtiden, ex att att äta lunch och middag, bestående av bra proteiner, fett-källor och grönsaker.

Jag som har sett mig som en små-ätare och behöver komplettera med sunda kolhydrater på kvällarna har inte haft behov av att äta ”extra” för jag har varit mätt och belåten . t o m mina barnbarn fick fungerande tarmar och hade inget behov av kvällsmackan.

Rigmor Backlund

Det har varit 21 dagar som gått väldigt fort. Jag är väldigt nöjd med kursen och kan verkligen rekommendera den till dig som känner att du är redo att göra en omställning i ditt liv.

Nillas dagliga peppande lektioner, full av kunskap som hon så generöst delat med sig, är något jag sett fram emot varje dag. Alla fantastiskt goda recept som ingår i materialet har varit toppen! :)
Jag kommer i stor utsträckning fortsätta äta så som jag lärt mig under dessa veckor.

Åsa

Den bästa investeringen på länge. Nycklar som fattats i min resa ur utmattning har hittats, maten har gett mig energi tillbaka och utmanat mitt känslo-ätandet så jag nu hittat till roten av det. Mycket goda recept och de dagliga mailen har verkligen hjälpt mig att tänka i rätt banor under de 3 veckorna.

Den dagliga kontakten med deltagarna och Nilla i medlemsgruppen har varit inspirerande och gett svar på frågor och funderingar. Som en extra vinst, även fast det inte var målet för mig, var att jag tappat 3 kg under dessa veckor. Rekommenderas varmt!

LÄS FLER RECENSIONER

Du kan antingen betala direkt eller delbetala

När du bokar får du tillgång till kursen och medlemsgruppen. Efter köp får du möjlighet att välja den programstart med sagliga mail som passar dig bäst.

Onlinekurs och medlemsskap "Kom igång med ren och läkande mat"

2449 kr

Avgiften ger dig full tillgång under 1 år till kursen och medlemsgruppen

 • Tillgång till hela kursen och medlemsgruppen direkt efter köp - du har full tillgång under 1 år
 • Möjlighet att vara med på alla gruppstarter under året
 • Livesändningar med Nilla under pågående 21-dagarsprogram
 • Recepthäfte och e-bok
 • Menyplan
 • BONUS: Nya veckomenyer varje vecka så länge du håller ditt medlemsskap öppet. 

Möjlighet att delbetala....

GÅ MED

Vanliga frågor