Mat som älskar dig tillbaka

REN & LÄKANDE MAT

En onlinekurs för dig som vill läka din relation till hälsosam mat. Du lär dig hur du både äter gott, intuitivt och med gott samvete på samma gång.

-Varför deltagare väljer just denna kurs?

 • 10 år av nöjda deltagare: Kursen har utvecklats ganska mycket genom åren, men grundstommen är den samma sedan tio år. Tusentals nöjda deltagare representerar nu vårt program.
 • Nilla’s unika erfarenhet av samtalsterapi/coaching:"Jag som skapat och leder kursen har gedigen bakgrund i att vägleda individer mot sunda livsstilsförändringar. Hållbarhet är ett viktigt ledord för mig! D.v.s att guida till bestående förändring."
 • Engagerande online-plattform: Du kan när som helst och var som helst ta del av kursmaterialet i din egen takt (fri tillgång under ett år). Dessutom finns en aktiv medlemsgrupp som finns där för att stötta och inspirera dig på varje steg av resan. Nilla och team deltar aktivt och svara på frågor.
 • Mer än bara hälsosam mat: Kursen ger dig inte bara en simpel kostplan. Det ger helhetssyn på hälsa för att ge bästa möjliga resultat. Med det sagt, du får en mängd recept framtagna av Nilla som har bakgrund som kock.
 

Deltagarnas matbilder från medlemsgruppen....

Det här får du

 • Webb-baserad kurs
 • Nedladdningsbar e-bok
 • Nedladdningsbart recepthäfte
 • Menyplan för varje vecka och inköpslistor
 • 21-dagars-program med dagliga coachande lektioner
 • Medlemsgrupp där du möter mig och övriga deltagare.
 • Fördjupningslektioner för personlig utveckling

- Vad är ren och läkande mat?

Ren och läkande mat utgår från flera läkande principer samtidigt. Kostråden utgår bl.a. från funktionsmedicinskt tänk kring mat som medicin.. 

Välj själv om du äter vegan/100% växtbaserat under perioden eller om du äter fisk, ägg, kött osv. 

Kosten som du lär dig  om och får recept till är (förutom god och mättande) bra för  hormonbalans, blodsockerbalans, antiinflammatorisk och hjälper läka mage/tarm.

Nytt! Nu kan du köpa kursen och få tillgång till uppstarter under ett helt år...

När du köper kursen får du tillgång till allt material och medelmsgruppen direkt. 21-dagarsprogrammet med dagliga mail kör vi 8-9 ggr per år. När du köpt kursen väljer du vilket datum som passar dig. Du kan välja flera! 

Gott och roligt

Matlagning ska vara roligt och maten ska smaka gott. Det är anledningen till att jag har skapat den här kursen, baserat på mitt arbete de senarte åren med kostrådgivning och det jag vet fungerar för människor.

Den här kursen är för dig som vill höja ribban i köket och för hälsan på samma gång.

Armi

Tack för ett väldigt väl sammansatt 21-dagars program.

Det har hjälpt mig på rätt väg med kosten. Mycket var bekräftelse på det som jg redan har infört, men mycket var också nytt.

 

Jag har igår börjat om från dag ett och kör programmet minst en gång till. Alla recept är jättebra så man behöver knappt någon annan kokbok - åtminstone under några månader.

 

Tack också för alla tänkvärda texter och information. De kommer jag också att gå tillbaka till många gånger. Ett stort tack igen och lycka till med kommande grupper och ditt fortsatta värdefulla arbete med människors hälsa.

Tusentals personer deltagit...

...i onlineprogrammet ”21 dagar ren och läkande mat” och intresset fortsätter att växa. Den här kursen är en uppdaterad version med ännu mer material. 

Kosten som vi äter under perioden är (förutom god och mättande) hormonreglerande, blodsockerbalanserande, basbildande, inflammationsdämpande och främjar bra tarmflora. Programmet ger dig chansen att på ett enkelt sätt ta reda på hur mycket bättre du mår utan gluten, vete, mjölkprotein och vitt socker.

Det holistiska perspektivet är centralt, vilket innebär att vi inte enbart fokuserar på maten i sig utan även vanor, miljö, relationer, relationen till kroppen och till mat.

Du får med dig riktlinjer för och kunskap om hälsosam kost som räcker hela livet.

Du kan antingen betala direkt eller delbetala

När du bokar får du tillgång till kursen och medlemsgruppen. Efter köp får du möjlighet att välja den programstart med sagliga mail som passar dig bäst.

Lär dig på egen hand eller tillsammans

Kursen går utmärkt att ta till sig på egen hand men tillsammans i medlmemsgruppen lär vi oss ännu mer! Där inspirerar vi varandra med matbilder och som deltagare kan du ställa frågor om kost och din unika situation.

Vi tar upp olika ämnen och tar del av varandras erfarenheter. Man delar det man själv vill.

Växtbaserat om du vill

Du behöver inte ha testat att leva vegan innan, kursen guidar dig som vill prova att leva 100% växtbaserat, antiinflammatoriskt och med bra näringsinnehåll. 

BOKA

Glutenfritt, mjölkfritt & sockerfritt

Alla recept är utan gluten, mjölk och socker. Vi utgår ifrån ett funktionsmedicinskt tänk om antiinflammatorisk kost under kursen. 

BOKA

Omnivore

Du behöver inte äta vegan för att äta hälsosamt! Avsaknad av animalier är inte inte det som gör en kost hälsosam. Materialet är upplagt så att det passat både veganer och köttätare. 

BOKA

Kursledare

Nilla Gunnarsson

Jag som skapat och leder kursen heter Nilla och cert. kost och näringsrådgivare, NLP coach och Food & Beverage Manager. Sedan 2012 har jag arbetat heltid med kostrådgivning, hälsocoaching, receptutveckling och som matkonsult. 

Min bakgrund som kock och pedagog (skola, omsorg) och managent inom restaurang använder jag mig av dagligen när jag skapar recept och guidar människor praktiskt. Jag har även av intresse flera olika utbildningar inom yoga, ayurveda, raw food/levande föda och energiterapi.

LÄS MER OM MIG

Tre veckor för dig som vill äta gott och…

Ren och läkande mat utgår från flera läkande principer samtidigt. Välj själv om du äter vegan/100% växtbaserat under perioden eller om du äter fisk, ägg, kött osv. Kostråden utgår bl.a. från funktionsmedicinskt tänk kring mat som medicin och såklart även grundläggande nutrition.

Upplever du att förvirring om hur man egentligen ska äta för att må bra? Hör du olika bud från alla håll om vad som verkligen gäller? Programmet går ut på att hitta ett hållbart sätt att äta på som passar en själv och utforska det som verkligen känns rätt. 

Det här ingår

 • Webb-baserad kurs
 • Nedladdningsbar e-bok med grundläggande näringslära
 • Nedladdningsbart recepthäfte
 • Menyplan för varje vecka och inköpslistor
  21-dagars-program med dagliga coachande mail - NYTT: välj själv en av 8-9 gruppstarter per år.
 • Medlemsgrupp där du möter mig och övriga deltagare
 • Extramaterial om hur du lägger upp din kostomställning, gör inköp och allt om de nya vanorna.
 • Fördjupningslektioner för personlig utveckling

Kursen är för dig som...

 • vill hitta ditt sätt att äta så att du mår så bra som möjligt
 • vill ha ett holistiskt synsätt på mat och hälsa
 • gillar god mat och vill lära sig mer om hur man lagar gott och samtidigt hälsosamt!
 • vill lära sig mer om näringsrik glutenfri , mjölkfri och sockerfri livsstil
 • kanske vill prova en hälsosam vegan/växtbaserad-livsstil (du väljer själv om du vill äta vegan/100% växtbaserat eller inte under programmet)
 • vill lära sig mer om sambandet mat och känslor
 • vill komma till rätta med sötsug och cravings
 • vill komma till rätta med beroendebeteende kring mat

Är du redo att må bättre?

Programmet ger dig chansen att på ett enkelt sätt ta reda på hur mycket bättre du mår utan gluten, vete, mjölkprotein och vitt socker.

Boka

Så här äter vi

I korta drag så går kostomställningen ut på att utesluta de livsmedel som är svåra för kroppen att hantera (t.ex vete, gluten, mjölkprotein, vitt socker, tillsatser) och att välja att äta rena och naturliga råvaror. Det gör det möjligt för kroppens eget självläkningssystem att reparera och balansera där det behövs.

Vi baserar våra måltider på mycket grönsaker, frukt och bär. Vi använder oss av nyttiga baljväxter, bra fetter, goda och läkande kryddor, nötter, fröer, glutenfria sädesslag som havre, teff, durra, fullkornsris quinoa osv. Både om du väljer att äta helt vegan/växtbaserat och annars så får du i dig en näringsrik och fullvärdig kost.

Det finns stort utrymme för flexibilitet inom ramen för riktlinjerna. Du äter dig mätt flera gånger om dagen på näringstät och smakrik mat och kan själv känna efter om du vill anpassa kosten under tiden. Programmet erbjuder dig ett sätt att äta och relatera till mat som främjar långsiktig hälsa och hjälper dig att etablera hållbara vanor.

"Jag är väldigt nöjd med de här tre veckorna. God mat, rejäla portioner, nyttiga mellanmål om man blir sugen på nåt gott och brev från Nilla varje dag gjorde det lätt att lyckas utan att ”fuska”. Även facebookgruppen för oss deltagare var bra med funderingar, tips och svar på frågor."
"Väldigt bra upplägg, jag har aldrig känt att jag gjort någon uppoffring. Bara positiva upplevelser med ett balanserat blodsocker och en klarare känsla i både kropp och huvud."

Du får verktyg, kunskap, recept och stöd för att lyckas 

Att må bra handlar om att ta hand om sig själv. Det gör man bland annat genom att laga mat som man mår bra av.I videon ser du matbilder från tidigare deltagare.

Boka
 

Lars Johanson

Den här kursen gav mig de sista viktiga verktygen så att jag kan leva i balans med min mage och tarm. Recepten var enkla att följa och väldigt goda. Fick insikter om vad jag behöver tänka på i framtiden, ex att att äta lunch och middag, bestående av bra proteiner, fett-källor och grönsaker.

Jag som har sett mig som en små-ätare och behöver komplettera med sunda kolhydrater på kvällarna har inte haft behov av att äta ”extra” för jag har varit mätt och belåten . t o m mina barnbarn fick fungerande tarmar och hade inget behov av kvällsmackan.

Rigmor Backlund

Det har varit 21 dagar som gått väldigt fort. Jag är väldigt nöjd med kursen och kan verkligen rekommendera den till dig som känner att du är redo att göra en omställning i ditt liv.

Nillas dagliga peppande lektioner, full av kunskap som hon så generöst delat med sig, är något jag sett fram emot varje dag. Alla fantastiskt goda recept som ingår i materialet har varit toppen! :)
Jag kommer i stor utsträckning fortsätta äta så som jag lärt mig under dessa veckor.

Åsa

Den bästa investeringen på länge. Nycklar som fattats i min resa ur utmattning har hittats, maten har gett mig energi tillbaka och utmanat mitt känslo-ätandet så jag nu hittat till roten av det. Mycket goda recept och de dagliga mailen har verkligen hjälpt mig att tänka i rätt banor under de 3 veckorna.

Den dagliga kontakten med deltagarna och Nilla i medlemsgruppen har varit inspirerande och gett svar på frågor och funderingar. Som en extra vinst, även fast det inte var målet för mig, var att jag tappat 3 kg under dessa veckor. Rekommenderas varmt!

Du kan antingen betala direkt eller delbetala

När du bokar får du tillgång till kursen och medlemsgruppen. Efter köp får du möjlighet att välja den programstart med sagliga mail som passar dig bäst.

Vanliga frågor